joi, 16 septembrie 2010

Septembrie inseamna moda

Septembrie inseamna moda. Luna septembrie este definita de noi trenduri, iar designerii dau tonul. Poate nu toata lumea le urmeaza, dar o femeie moderna nu trebuie sa le neglijeze. Nu e neaparat necesar sa poarte piesele care apar pe podiumurile de moda, poate nu si le permit, dar documentarea este esentiala. Porti ce iti vine bine din garderoba, dar in acelasi timp poti sa fii si la moda daca te aliniezi macar cromaticii si stilului decretat.

Asa ca fiti atente putin aici. Toamna asta se poarta:

1. Rosu aprins. Se spune ca doar femeile puternice adopta tinute rosii.
2. Mortal Kombat. Adica? O combinatie intre printul animal si Catwoman. Deci bad girl.
3. Tocurile cui. Dureros de incomode, dar cand o toti barbatii bine o sa intoarca capul dupa voi pe strada o sa treaca totul.
4. Lanturi. Nu stiu daca e de vina criza, dar bad girl e icon in sezonul asta. Asa ca fetelor cautati "lanturile" si impuneti respect:)).
5. Inainte! Mars! Titlul poate parea indecent ca sa ii spun asa, dar de fapt nu e vorba decat de tendintele militare in moda sezonului. Si nu e vorba de celebrele imprimeuri, ci de croi.
6. Elastic Girl. Doar stim ca trebuie sa avem cat mai multe calitati pentru a fi puternice. Asa ca nu e suficient sa fiti doar bad, trebuie sa fiti si "elastic".
7.Totul sau nimic! Nu mai acceptati jumatati de masura. Principiul merge si in cazul tinutei. Asa ca acordati importanta si accesoriilor, dar si nuantei lacului de unghii. Totul trebuie sa fie asortat si ingrijit.
8. Scolaresc. Din cand in cand nu strica putina inocenta. Asa ca un rucsac sic o sa va aduca aminte de zilele de scoala. Ca tot e septembrie.

miercuri, 15 septembrie 2010

Cum poti disciplina gandul?

Brusc in acest moment m-am suparat pe mine. Desi as putea crede ca e vorba de insomnia care ma chinuie de cateva zile. Dar aveam o mie de idei si toate mi se pareau asa dragute. Iar acum nu imi vine niciuna in minte. Am asa doar franturi. De genul: Politicienii se lupta acum ca niste lupi flamanzi pe un hoit. Frumoasa imagine nu? Avem si altele dragute, legate de un tatuaj. Nedefinit ca forma, doar locatia este stabilita de ceva ani. Incerc sa imi disciplinez gandurile. Si asta doar pentru ca cele mai geniale idei ma lovesc cand sunt in pat, inainte sa adorm, iar haul le inghite. Daca stie cineva cum sa fac asta, adica sa disciplinez gandurile, sa imi spuna.

marți, 14 septembrie 2010

Se intampla ceva in spatele cortinei

Prea multe voci au inceput, asa soptit, discret, sa imi spuna ca undeva in spatele cortinei se intampla ceva. Nu e vorba de discretie maxima acolo, insa pentru cei pentru care "unele lucururi sunt frumoase, dar nu prea" sau pentru cei care se "revergoreaza", sunt de domeniul fantasticului. Ei vad ambalajul, adica ce li se arata. Poate sunt preocupati de ce o sa manance sau de altele, dar cred ca in acelasi timp se lasa inca pacaliti. Sa dibuiesti adevarul in ziua de azi este extrem de greu. Si poate nu pentru ca totul este o minciuna, ci pentru ca adesea se prezinta doar o parte din el. Iar asta este adevarata arta, atunci cand faci pe cineva sa creada ca esti sinceritatea intruchipata, dar de fapt ii vinzi doar adevaruri trunchiate. Unii ar putea spune ca si asta e o minciuna, dar altii stiu ca nu e asa. De fapt e o anexa a adevarului. Ce se intampla in ultimele saptamani in politica sta marturie la ce am spus mai sus. Au inceput sa iasa la suprafata lucrurile anexa, menite sa distraga atentia, insa ele sunt doar o parte a adevarului, o poleiala aruncata peste un lucru vechi, care are deja cicatrici. E ca si cum o femeie incearca sa ascunda semnele unei acnei puternice, dar netratata, cu fond de ten. Se cosmetizeaza ceva, dar la apropiere cicatricile se vad. Cert este ca in spatele cortinei se intampla ceva, iar ei intre ei stiu adevarul, iar acolo conteaza doar cine e mai tare si mai rapid. Cine stie sa faca nodul mai repede, ala va castiga. Iar romanii raman impartiti: unii care stiu ce se intampla, dar nu stiu ce sa faca, altii care pleaca, altii care se "revergoreaza", iar altii ca mine care incearca sa refaca adevarul intreg si sa il spuna si altora.

duminică, 12 septembrie 2010

Prezent si viitor

Intrezarea, dar isi pierduse exercitiul de a previzualiza. Vizualiza doar cand era pusa in fata situatiei. Spre deosebire de el care mereu credea ca stie ce se va intampla in viitor, asa ca isi lua masuri de precautie si rata esentialul. Si in universul lor paralel s-a facut, absolut intamplator, o legatura. Era ca si cum la capatul dealului, unde cerul pare impreunat cu pamantul, nu s-a schimbat nimic. Adica distanta a fost parcursa, iar acolo, intr-adevar cerul a ramas impreunat cu pamantul. Asa si la ei, desi era imposibil de crezut, ca ceva se putea intampla cu adevarat. Ea l-a invatat cum sa reactioneze in situatiile de moment, iar el a invatat-o sa vada mai departe, prin prisma calculelor, care nu sunt impiedicate de probabilitati. Si totusi ceva s-a pierdut, iar acea capsula s-a spart. Asa ca cerul s-a despartit din nou de pamant. Totul s-a petrecut cu calm. Ea stia ca trebuie sa actioneze pe moment, gandindu-se insa si la ce a invatat de la el. In timp el si-a dat seama ca a fost batut cu propriile arme. Ea stia acum sa previzualizeze, iar la momentul potrivit si el a reactionat pe moment. Si din nou ce era paralel s-a intersectat.