joi, 11 martie 2010

Vreme de crizati

E fatala combinatia astenie de primavara cu viscol. In mod normal ceasul biologic al corpului ar spune ca e vorba de astenie, dar afara ninge. Si uite asa iti vine sa nu te mai ridici din pat. Si in plus mi se pare ca toata lumea e agitata si oarecum disperata ca nu se mai termina cu frigul. Si cand e vorba de fenomene ale naturii nu ai pe cine sa dai vina. Desi daca ma gandesc bine as putea spune si eu "Sa iti fie rusine Dinu Patriciu", desi eu il banuiesc pe Mazare de data asta.:)) Prietenii stiu de ce! Sa treaca odata zapada ca sa ma lupt doar cu astenia.

miercuri, 10 martie 2010

Cand gresesc

Mi se intampla uneori sa ignor semnalele din mintea mea care suna ca alarma de incendiu, iar mai tarziu regret. Pentru ca atunci gresesc. Si apoi e mai greu sa repar. Drept urmare imi petrec multe zile dupa aia admonestandu-ma pentru ce am facut. Slaba mea consolare e ca invat ceva si data viitoare o sa stiu ce am de facut. Cu toate astea am decis din nou sa fiu mai atenta la alertele din creier. S-a dovedit ca de putine ori am fost inselata de ele. Si revenind si la vestile bune pe ziua de azi ele sunt pe Pandora's. Cert e ca si in acest domeniu am multe de invatat, dar viata este lunga, sau cel putin asa imi pare azi.

marți, 9 martie 2010

Cum sa te lupti cu ridurile

De ceva timp mi-am dezvoltat abilitatea de a dormi cu ochii deschisi. Si fac asta ca in ultimul timp simt ca nu reusesc sub nicio forma sa ma satur de somn. Ei bine exista si situatiile alea ciudate cand imi sare somnul exact cand imi propun sa ma culc cu gainile ca sa reusesc sa ma odihnesc. Ei bine, fix atunci am o energie debordanta si mai pierd vremea. Insa ma urasc cu pasiune dimineata cand suna alarma si imi dau seama ca trebuie sa o iau de la capat. Pe langa asta mai am si alte dileme existentiale. Am aflat recent ca trebuie sa dorm pe spate ca sa nu fac riduri de la perna. Pe langa gravitatie, trecerea timpului s-a mai adaugat si aceasta problema. Pentru mine e una de viata si de moarte ca nu pot sa dorm pe spate. Asa ca realizez ca din cauza stresului din subconstient ca ma aleg cu riduri de la perna nici nu ma odihnesc cum se cuvine. Asa ca am decis sa imi dezvolt abilitatea de a dormi cu ochii deschisi ca sa nu fac riduri. Si se mai spune ca nu e grea viata unei femei. Cine spune asta probabil doarme pe spate si nu are treaba cu gravitatia si ridurile.

duminică, 7 martie 2010

Riscul asumarii


Creativitatea si imaginatia sunt doua lucruri care se completeaza si se autosustin atunci cand e cazul. Exista si momente in care dispunem doar de una dintre ele, sau de niciuna, in functie de cat de norocosi suntem. Pot sa am imaginatie, dar asta nu inseamna ca in scenariu exista doar lucruri originale, de obicei mi se intampla, in mod constient sau ba, sa apelez la lucruri pe care le-am aflat, vazut sau mirosit cu alte ocazii. In schimb creativitatea presupune efort si munca proprie. Poti sa pornesti de la ceva ce stiai deja, dar acel ceva se transforma si devine unicat. E un proces dureros pentru ca stai si te intrebi retoric daca mai exista asa ceva. Se stie ca toate's vechi si noua's toate. In ciuda acestor dileme existentialiste eu devin foarte fericita cand am parte de persoane care imi pun imaginatia la contributie, dar si creativitatea. E ca si cum as invata sa conduc in panta fara sa am frane. S-ar putea sa nimeresc raspunsul corect sau nu. Totul tine de risc si de disponibilitatea mea de a mi-l asuma.