vineri, 30 mai 2008

Jurnalistul meduza, via Realitatea


Sincera sa fiu nu stiu nici eu ce mai sunt, in calitate de jurnalist. Deja am fost numiti tonomate si multe alte apelative, care mai de care mai dragute.


Vineri Laura Chiriac de la Realitatea si-a dat cu stangu-n dreptu ca sa spun asa.


Redau fragmente dintr-o conversatie cu Lucian Bolcas, PRM.


Cosmin Prelipceanu: Domnule Bolcas ce parere aveti despre comportamentul domnului Vadim de aseara ( emisiunea TVR , alias conflictul cu Liviu Mihaiu si Dragos Bucurenci)?

Lucian Bolcas: Domnule doar nu sunteti meduza?

Laura Chiriac: Domnule Bolcas noi am facut scoala de jurnalism si acolo am invatat sa fim meduze.


Nu stiu ce scoala de jurnalism o fi facut Chiriac dar la Cuza, Iasi, nu am avut nici un curs de genul"Cum sa fi meduza in presa din Romania".


Daca stie ea ceva in plus poate ne explica mai bine in ce consta jurnalistul meduza!


Eu personal sunt extrem de curioasa. Astept cu interes explicatia.


O cercetare recent intreprinsa la Universitatea San Diego, California, indica existenta unor determinari genetice ale comportamentelor electorale.

Alt registru: "Ce e mai tare decat Nivea Q10? Un Audi Q7!"

Si registrul final: azi e vineri, duminica sunt alegerile. Ne cheama spiritul civic.
Si ca tot veni vorba...votati primarul cel mai bogat nu cel mai bun:))!

miercuri, 28 mai 2008

Premiile Clubului Roman de Presa!


Clubul Roman de Presa a oferit marti recompense jurnalistilor din Romania. Editia a IX - a a premiilor Clubului Roman de Presa a reunit nume sonore din presa scrisa, audio si audio-vizuala de la marile institutii de presa.

Deschiderea a fost oficiata de directorul interimar al Clubului Roman de Presa jurnalista Indira Crasnea.

"Nu facem o meserie usoara insa acest lucru este un stil de viata. Conditia jurnalistului in Romania de azi este una fragila de aceea sper ca vom redobandi respectul care ni se cuvine", a fost discursul, vizibil emotionat, cu care au fost intampinati oamenii de presa.

Emotiile au fost prezente de-a lungul galei atat la cei care au fost nominalizati cat si la cei care se aflau pe scaune si ii sustineau pe acestia.

Castigatorii la categoria presa au fost Thomas Dinca pentru stire de agentie de la Mediafax. Acesta are in spate o experienta de 14 ani de presa.

La sectiunea editorial juriul s-a declarat in imposibilitatea de a numi pe cel mai bun de aceea s-au acordat doar nominalizari jurnalistilor Dorin Oancea de la Bussines Magazin, Cornel Mihai Ungureanu de la Gazeta de Sud si Razvan Vintilescu de la Cotidianul.

La sectiunea reportaj Dana Balan de la Opinia - Iasi a castigat premiul si admiratia juriului prezidat de Lucian Avramescu.

Jurnalistul premiat la categoria ancheta a fost Tiberiu Lovin de la Romania Libera. Premiul a reprezentat pentru acesta o incurajare si o recunoastere a meritelor sale care au fost zdruncinate in dimineata zilei de marti cand a fost audiat la DNA pentru trafic de influenta.

Premiul pentru caricatura de presa a fost acordat lui Gheorghe Ghinea cunoscut sub semnatura de Uriasu de la Balcanii si Europa iar sectiunea fotografie de presa a fost castigata de Mihai Barbu de la Reuters.

La categoria Radio sectiunea emisiune de stiri premiul a fost adjudecat de Sorin Croitorescu de la Radio Romania Actualitati. La categoria reportaj jurnalistul Catalin Lenta de la BBC Romania a primit premiul.

La sectiunea talk - show premiul a fost acordat lui Dragos Ghitulete de la RFI Romania.

La categoria televiziune echipa stirilor de la Pro Tv a primit premiul pentru emisiune de stiri, aceasta fiind si singura nominalizata la aceasta sectiune.

Pentru reportaj - ancheta tv premiul a mers in curtea Televiziunii Nationale la jurnalista Cristina Madgearu. Sectiunea jurnalism economic a avut doi castigatori, Magda Munteanu de la Bussines Week si Cosmina Nicolescu de la Tvr 2.

La sectiunea Jurnalism Cultural a fost premiat Matei Martin de la Dilematica. Televiziunea din provincie a stralucit la categoria jurnalism de stiinta. Premiul a mers la televiziunea Stii Tv de la Targul Mures, la echipa condusa de Sorina Bota.

La sectiunea interviu, marele castigator a fost Sebastian Craciun de la Radio Romania Cultural. Si ultimul premiu acordat a fost premiul pentru campanii de responsabilitate sociala a fost castigat de Razvan Vintilescu de la Cotidianul pentru campania desfasurata in perioada 19 - 22 noiembrie 2007 "Transplant de organe cu acord prezumat".

Clubul Roman de Presa a continuat traditia inaugurata in 2007 si au acordat Marile Premii finantate de Adevarul, Europa FM, PubliMedia si Ringier.

Marele premiu pentru stirea de agentia a fost acordat lui Adrian Tone de la Mediafax. Marele premiu pentru presa scrisa a fost acordata jurnalistului Liviu Iolu. Articolul pentru care a fost premiat a stat la baza demiterii fostului Ministru de Externe Mihai Razvan Ungureanu. Si in cele din urma Premiul cel Mare pentru radio a fost acordat Roxanei Dumitrescu de la Radio Romania Actualitati.

Intreaga gala de premiere a fost condimentata cu momente artistice prezentate de cei de la Circul Globus.

P.S. Felicitari Danei pentru premiul castigat!

marți, 27 mai 2008

Nostalgie de mai!


Trece foarte repede timpul. Imi dau seama ca anul trecut pe vremea asta eram in febra licentei. Singurele discutii arzatoare pentru mine si colegii mei erau examenele si implicit lucrarea de diploma. Nopti nedormite, multe doze de Red Bull ( pe aceasta cale ii multumesc lui Shity) si pauzele binemeritate!
Daca ma gandesc bine mai importante erau pauzele nu timpul in care invatam.
Dar toate astea au trecut si mi-am dat seama astazi ca vreau sa mai fac scoala. Sper sa reusesc sa fac ceea ce imi propun - si daca reusesc o sa va anunt ce vreau sa fac.
In alta ordine de idei campania electorala se apropie de sfarsit insa situatiile jenante se amplifica de la o zi la alta. Intr-o singura zi au aparut patru sondaje.

Cunosc mai bine situatia campaniei electorale din Bucuresti si mai putin pe aia din tara. Sunt curioasa cum merge treaba la mine acasa, la munte.

Pana una alta diseara se vor acorda premiile Clubului Roman de Presa. Sper sa castige "ai mei", ca sa ii spun asa! Multa bafta Dana si Alex!